イベントのお知らせ

Inspire Together Online Seminar / 国際交流・異文化体験から何を学ぶのか?

国際交流・異文化体験から何を学ぶのか?

大学には、国際交流や異文化体験をする機会がありますが、私たちはその経験から何を学んでいるのでしょうか?
本セミナーでは、アメリカ合衆国ミネソタ州で活躍されているメーカー亜希子さんと一緒に「異文化」「多様性」「異文化感受性」などのキーワードを楽しく丁寧にひも解き、関係理論を学びます。
皆さんが、ワークやディスカッションを通して、大学における国際交流活動に参加する上での学習目的を明確化
できるよう機会を提供します。

2020年9月14日(月)午前10:00-12:00
定員:学生85名
使用言語:主に日本語(必要に応じて、英語で補足します)
講師:メーカー亜希子氏
(Ph.D, Interculturalist, LLC代表)

✳︎本セミナーはオンラインZoomを用いて開催します。
セミナー中、参加者間でディスカッションなどの機会があります。
マイク・カメラがない等、参加環境に不安がある場合でも、可能な対応を検討いたします。
申し込み時に状況をご記入ください。ご参加、お待ちしております。 申込みフォームURL: http://bit.do/Inspire-Together-2020 (締め切り:9月11日) 主催:名古屋大学国際教育交流センターアドバイジング部門    e-mail: isa@iee.nagoya-u.ac.jp 共催:名古屋大学博士課程教育推進機構
Inspire Together Online Seminar What do we learn from intercultural exchanges? In this workshop, we will discuss some key concepts such as "Culture" "Diversity" and "Intercultural Competence" as well as related theories. Through the workshop and discussions, participants will explore and clarify their own learning objectives for engaging in intercultural experience activities at the university. We look forward to your participation! The instructor, Akiko Maeker, works as an intercultural executive coach and consultant in the United States and is a founder of Interculturalist, LLC. Date&Time: Monday, September 14, 2020 10am-12pm Language: Mainly in Japanese (The main language used in the workshop will be Japanese . However, the instructor will supplement parts of her instruction in English, as needed.) Capacity: 85 students Instructor: Akiko Maeker, Ph. D (Ph. D, Organizational Leadership Policy and Development. University of Minnesota; Founding Partner of Interculturalist, LLC.) We will use Zoom for this seminar. During the seminar, you will have opportunity to join in the online discussions. Please feel free to inform us if you have concerns regarding participation environments, such as no microphone or camera. Application Form: http://bit.do/Inspire-Together-2020 Please register by 11th Sep.
<Organizer>
Advising & Counseling Services
International Education & Exchange Center
Nagoya University